Een idee begint zich te vormen

Freek stuurt een mailtje rond, Rene geniet mee, mijn moeder doet moeite het te volgen, Wouter heeft een leuk idee, Jan gaat er over nadenken.

Nu we dan allemaal in Lockdown zitten door Covid-19 is het steeds moeilijker je te vermaken.

Freek stuurde mij een linkje naar een bijbelse rondleiding die door een broeder op Bethel in Israel wordt geleid. Super interessant. Ook René zit er bij en is aan het meegenieten.

Toch wel erg leerzaam en vermakelijk, zo een bijbelse rondleiding. Eens kijken of er meer van te vinden zijn? Twee weken later is er weer een rondleiding mogelijk, deze keer heb ik mijn moeder uitgenodigd om bij mij thuis op mijn beamer mee te kijken. We volgende de engelstalige tour “In the Footsteps of the Apostle Paul in Turkey and Greece“. Mijn moeder verstaat niet helemaal alles maar geniet er wel van mee.

Later spreek ik Wouter over de telefoon. Ik vertel dat er de laatste tijd van die leuke bijbelse rondleidingen worden gehouden door mede Getuigen.

Wouter: He Jan, jij kunt zo leuk vertellen. Waarom zou je niet zelf zo een tour gaan geven?

Jan: Nou Wouter, er zijn er al zo veel die dat doen, ik weet niet of daar wel behoefte aan is?

Wouter: Nou dan moet je ze maar in het Nederlands houden, want in het Engels is de “markt” wel verzadigd ja.

Hij heeft een punt natuurlijk, misschien moet ik zelf zo een tour maar eens gaan geven maar dan in het Nederlands? Zou ik 20 mensen kunnen vinden die mee willen kijken dan? Om het voor 5 man te houden is niet leuk natuurlijk, ik moet wel een aardig groepje hebben anders voelt het “raar”.